Kozijnen reinigen

Een van de diensten die we bij B&S Totaalonderhoud B.V. aanbieden is kozijnen reinigen op professionele wijze. We hebben de kennis, ervaring en middelen om alle soorten kozijnen van uw woning of bedrijfspand grondig te reinigen. Dit is een onderdeel van onze totaalservice, waarbij we zorgen dat uw pand altijd een uitstekende uitstraling heeft en de materialen nog jaren meegaan.

  • Professioneel kozijnen schoonmaken door heel Nederland
  • Behandeling van houten, aluminium, stalen en kunststof kozijnen
  • Gratis en vrijblijvend een offerte op maat

Heeft u een woning of bedrijfspand waarvan u de kozijnen professioneel wilt laten reinigen? Neem dan contact met ons op! We zijn beschikbaar voor zowel eenmalige als regelmatige schoonmaakdiensten. Bel ons, stuur een mail of vul het contactformulier in.

030 603 3676 info@bs-totaalonderhoud.nl

Hoe reinigen wij kozijnen?

Bij B&S Totaalonderhoud B.V. reinigen we kozijnen van hout, aluminium, kunststof en staal. De juiste reinigingsmethode van de kozijnen is afhankelijk van het materiaal waar ze van gemaakt zijn. Al onze schoonmakers zijn specialisten in hun vakgebied en zorgen voor het beste resultaat, ongeacht het materiaal. Hieronder leest u per materiaal hoe we te werk gaan.

Houten kozijnen schoonmaken

Vooral bij wat oudere woningen komen houten kozijnen nog regelmatig voor. Deze vergen meer onderhoud dan de aluminium of kunststof varianten en moeten tevens eens in de vijf jaar geverfd worden. Bij de reiniging van houten kozijnen maken we gebruik van osmosewater, milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen tegen hardnekkig vuil en zachte doeken. Osmosewater is water dat gezuiverd is en geen andere stoffen bevat. Zo voorkomen we dat de kozijnen beschadigen of de verf van de kozijnen losraakt.

Aluminium kozijnen schoonmaken

Om de levensduur van aluminium kozijnen te maximaliseren en de uitstraling te behouden moeten de kozijnen één tot twee keer per jaar gereinigd worden. We maken de aluminium kozijnen schoon door middel van osmosewater en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Op deze manier verwijderen we al het vuil, zonder dat de kozijnen daarbij beschadigen of dat er strepen achterblijven na het schoonmaken. Zodra de kozijnen goed schoon zijn, behandelen we ze met een waxcoating om te zorgen dat de kleur behouden blijft.

Kunststof kozijnen schoonmaken

De meeste kozijnen die we bij bedrijfspanden schoonmaken zijn gemaakt van kunststof. Ze zijn onderhoudsarm, gaan lang mee en hebben een professionele, strakke uitstraling. Het schoonmaken van kunststof kozijnen gaat op vrijwel dezelfde wijze als aluminium kozijnen. Door middel van osmosewater en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor kunststof, verwijderen we al het vuil. Om ervoor te zorgen dat het vuil zich daarna minder snel aan de kozijnen kan hechten, behandelen we ze na met een waxcoating. Dit verlengt de levensduur aanzienlijk en zorgt ervoor dat de kleuren langer mooi blijven.

Stalen kozijnen schoonmaken

In oude kantoorpanden of industriële gebouwen komen nog wel eens stalen kozijnen voor. Deze kozijnen gaan tientallen jaren mee, maar kunnen aangetast worden door roest en ander hardnekkig vuil. We reinigen de metalen kozijnen met water en lichte schoonmaakmiddelen. Zo voorkomen we vlekken en andere beschadigingen.

Kosten kozijnen reinigen

De kosten voor het professioneel laten reinigen van de kozijnen zijn per situatie verschillend. De kosten zijn afhankelijk van het aantal kozijnen dat we moeten schoonmaken en de benodigde materialen om de kozijnen schoon te maken. Daarom werken we bij B&S Totaalonderhoud B.V. met offertes op maat.

Overige schoonmaakdiensten

Bij B&S Totaalonderhoud B.V. leveren we een totaalservice om kantoorpanden en woningen in de beste staat te houden. Naast kozijnen schoonmaken bieden we daarom de volgende schoonmaakdiensten aan:

Contact opnemen

Wilt u de kozijnen van uw woning of kantoorpand laten reinigen door de specialisten van B&S Totaalonderhoud? Neem dan direct contact met ons op! We maken graag een vrijblijvende offerte op maat.

030 603 3676 info@bs-totaalonderhoud.nl