Zonnepanelen schoonmaken

Een van de diensten die we bij B&S Totaalonderhoud leveren is zonnepanelen schoonmaken. Dit moet regelmatig gebeuren om het rendement van de zonnepanelen te maximaliseren. Onze goed opgeleide en ervaren medewerkers zijn niet alleen gespecialiseerd in het reinigen van zonnepanelen, maar beschikken ook over de juiste middelen en gereedschappen om de klus uit te voeren.

  • Professioneel zonnepanelen schoonmaken door heel Nederland
  • Beschikbaar voor zowel kleine als grote opdrachten
  • Gratis een vrijblijvende offerte op maat
  • Gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

Heeft u een woning of bedrijfspand waarvan u de zonnepanelen wilt laten schoonmaken? Neem dan contact met ons op! We zijn beschikbaar voor eenmalige en regelmatige schoonmaakdiensten. Bel ons of stuur een mail. We voorzien u graag van een offerte op maat.

030 603 3676 info@bs-totaalonderhoud.nl

Hoe reinigen we uw zonnepanelen?

We gebruiken altijd osmosewater om uw zonnepanelen schoon te maken. Osmosewater is leidingwater gezuiverd tot zijn puurste vorm. Er zitten dus geen andere stoffen in het water. Zo kunnen we zonnepanelen, ruiten en kozijnen reinigen zonder dat er strepen achterblijven. Dit zorgt voor het beste resultaat! Daarbij is het een snelle, doeltreffende en ecologisch verantwoorde werkwijze die geen nabehandeling of gebruik van chemische producten vereist. Zo beschadigen we uw zonnepanelen of andere glasoppervlakken niet tijdens het reinigen.

Zonnepanelen schoonmaken met telescoop

Vooral bij woonhuizen is het lastig om de zonnepanelen te reinigen, omdat men er lastig bij kan komen. Bij B&S Totaalonderhoud B.V. maken we daarom gebruik van telescopische bewassing. Zo kunnen we eenvoudig vanaf de grond tot wel 15 meter hoog zonnepanelen reinigen.

Hoe worden zonnepanelen vies?

Zonnepanelen liggen open en bloot op het dak. Daar worden ze blootgesteld aan regen, zand, stof, bladeren, sneeuw en vogelpoep. Vooral vogelpoep is vervelend, omdat het niet met een regenbui verdwijnt en vrijwel geen licht doorlaat.

Waarom is zonnepanelen schoonmaken nodig?

Zonnepanelen wekken energie op, op basis van de hoeveelheid zonlicht die de zonnecellen op de panelen raakt. Zodra er vuil op de panelen komt, zoals vogelpoep of modder, worden de zonnecellen bedekt. Daardoor nemen ze minder zonlicht op en worden ze minder effectief in het genereren van energie. Met andere woorden: het rendement van de panelen daalt. Om te garanderen dat u maximaal profijt heeft van uw zonnepanelen, moeten ze dus regelmatig schoongemaakt worden.

Schoonmaakverplichting en garantie

Er zijn constructies waarbij u niet zelf de eigenaar bent van de zonnepanelen, maar deze in bruikleen heeft. In dat geval kan het zijn dat u verplicht bent om de zonnepanelen in een goede staat te houden om boetes te voorkomen. Een andere mogelijkheid is dat problemen met de zonnepanelen niet onder de garantie vallen als u niet kunt aantonen dat u de zonnepanelen probeert goed schoon te houden.

Wat is de prijs van zonnepanelen reinigen?

De kosten voor het schoonmaken van zonnepanelen is afhankelijk van de situatie. Factoren die een rol spelen zijn bijvoorbeeld het aantal zonnepanelen dat we moeten reinigen, de locatie van het pand en of het een eenmalige of reguliere opdracht betreft. Daarom werken we bij B&S Totaalonderhoud B.V. met offertes op maat.

Kunt u zelf zonnepanelen schoonmaken?

Over het algemeen raden we aan om niet zelf uw zonnepanelen schoon te maken. Hoewel het mogelijk is, moet u bijzonder voorzichtig te werk gaan en staat veiligheid voorop. Veel zonnepanelen zijn namelijk erg lastig te bereiken, waardoor het gevaarlijk is om ze te reinigen. Daarbij komt dat de panelen erg gevoelig zijn. Bij het gebruik van te koud water, verkeerde schoonmaakmiddelen of een te harde borstel kunt u de zonnepanelen permanent beschadigen. Door een professional in te schakelen weet u zeker dat ze veilig en goed schoongemaakt worden.

Overige schoonmaakdiensten

Zonnepanelen schoonmaken is een onderdeel van onze totaalservice als het gaat om woningen en kantoorpanden reinigen. Om ervoor te zorgen dat uw pand altijd in de beste staat is, bieden we ook de volgende schoonmaakdiensten aan:

Contactgegevens

Wilt u uw zonnepanelen laten schoonmaken door onze specialisten? Neem dan contact met ons op. We maken graag een gratis, vrijblijvende offerte op maat voor de werkzaamheden. Bel ons of stuur een mail en we zullen u zo snel mogelijk voorzien van een reactie.

030 603 3676 info@bs-totaalonderhoud.nl